Salaten tüncina fazileti

Salat-ı Münciye (Salaten Tüncina) duası da Peygamber Efendimize, salat-u selam getirerek, Allah'tan niyazda bulunma duasıdır. Salat-ı Münciye okumanın büyük sevabı vardır. Bu duaya devam edenin belalardan, kötülüklerden korunacağı, hacetinin kolay karşılanacağı, rızkının bol ve bereketli olacağı vaad edilir.10 Mar 2021

Salaten Tuncina dilek için kaç defa okunmalı?

Salatı tefriciye günde kaç kez okunmalı? Her gün 11 kere Salat-ı Tefriciye okumakla ilgili olarak İmam Dinnuri: Herhangi bir kimsenin günde bes vakit namazdan hemen sonra 11 kere Salat-ı Tefriciye okumayı kendine adet edinirse gecim darligi cekmez, Cenab-ı Hakk'ın yüksek mertebe ve derecelerine erisir; demistir.

Salatı tüncina nedir?

SALAT-I MÜNCİYE (SALATEN TÜNCİNA) ANLAMI Öyle bir salat ki; o salat vesilesiyle bizi bütün korku ve afetlerden kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle, bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesilesiyle bizi, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların en son noktasına ulaştır.

Salaten Tüncina duası okunurken eller neden ters çevrilir?

Efendimiz (s.a.v) in, sair dualarında ellerinin içini göğe çevirirken istiskada böyle yapmış olması, bela, sıkıntı, kıtlık/kuraklık durumlarında böyle yapılmasının Sünnet e uygun olacağı istidlaline medar olmuştur. Salâten tüncînâ da geçen "ve l-âfât" kısmında ellerin ters çevrilmesinin dayanağı da budur.

Salaten Tüncina duası nasıl okunur?

Salat-ı Münciye (Salaten Tüncina) Türkçe Okunuşu Allâhümme salli 'alâ seyyidinâ Muhammedin ve 'alâ âli seyyidinâ Muhammed. Salâten tüncînâ bihâ min cemî'ı'l-ehvâli ve'l-âfât.

Salatı Münciye Hatmi kaçtan yapılır?

Salat-ı Münciye'nin 1000, Salat-ı nariye'nin hatmi ise 4444 defa okumaktır.

Salaten Tüncina duası ne zaman okunur Diyanet?

Salaten Tüncina duasını okumak sünnet olarak kabul edilmektedir. Farz namazının öncesinde ve farz namazı sonrasında Salaten Tüncina duasını okumak sünnettir.

Salatı münciye nedir nasıl okunur?

Okunuşu: “Allâhümme salli 'alâ seyyidinâ Mu-hammedin ve 'alâ âli seyyidinâ Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min cemî'ıl-ehvâli ve'lâfât. Ve takdî lenâ bihâ cemî'al-hâcât ve tütahhirunâ bihâ min cemî'ıs-seyyiât ve terfe'unâ bihâ 'ındeke ale'd-derecât ve tübelliğunâ bihâ aksa'lğâyât.